1.5 yaşındaki Senanur, her gün diyalize giriyor

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde yaşayan 1.5 yaşındaki Efsun Senanur Bozan, 2 aylıkken yakalandığı böbrek yetmezliği hastalığı nedeniyle her gün diyalize giriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 10:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Kızım 6 aylıkken dünyaya geldi ve 15 gün boyunca yoğun bakımda küvezde kaldı? diyen anne Dilek Bozan, yaşadıkları acıyı ?Güzel yavrumun rahatsızlığı meğer böbreklermiş ama bizlere protein kaçağı var dendi. 2 aylık olmasına rağmen çocuğun ağlamaları dinmeyince doktora gittik. Kızımı önce buradaki devlet hastanesine götürdük, buradan bizi İstanbul'a gönderdiler. İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 1 hafta, Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 15 gün kaldık. Bakırköy'de ?böbrek yetmezliği' teşhisinin konulmasının ardından uzun bir süre de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Senanur tedavi edildi. Doktorlar ?çocuğunuzun 1 yıldan fazla yaşamaz, ne diyalizi, ne de bu kadar ilacı kaldırmaz' deyince, dünya başımıza yıkıldı. Ama Allah'a şükür, kızım şu ana kadar tüm olumsuzluklara rağmen yaşamayı sürdürüyor? ifadeleriyle özetledi.

Küçük kızın böbreklerinin her gün iflasa biraz daha yaklaştığını kaydeden Anne Dilek Bozan, ?Böyle devam ederse nakil şart olacak. Ama nakil olması için en az 10 kilo daha alması lazım' diyor doktorlar. Çocuğum gözlerimizin önünde eriyip gidiyor, tek isteğim yavrumun kurtulması ve hayata tutunması. Diğer çocuklarımızı unutmuş gibiyiz artık, her şeyi en kücüğümüze göre planlayıp yapıyoruz. Zaten Allah'a şükür, diğer çocuklarımızda bu hastalık yok, sadece Efsun Senanur'da var'' diye konuştu.

Kapıcı dairesindeki evlerinin, Senanur için uygun bir yaşam alanı olmadığını dile getiren Anne Dilek Bozan, ?Evimiz kapıcı dairesi olduğundan bodrum katta bulunuyor. Dolayısıyla evde çok fazla rutubet var. Bu da çocuğun sürekli olarak enfeksiyon kapmasına neden oluyor. Bu nedenle 15 günde bir Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne gidiyor 10-15 gün hastanede kalıyoruz. Kızım yaşanılmayacak yerde hayata tutunuyor'' dedi.

Bozan Ailesi doktorların minik kızın bol vitaminli bir şekilde beslenmesi gerektiğini söylediğini ifade ederek, ?Ancak sık sık hastaneye gittiğmizden dolayı, tedavi sürecinde çok fazla borcumuz oldu. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, ancak çocuğumuz sağlıklı beslenmedikçe kilo da alamayacak. 1,5 yaşında olmasına rağmen küçük gösteriyor. Arabamız olmadığı için İstanbul'a gittiğimizde, çocuk otobüslerde terliyor, rahatsızlanıyor, araçtan ininca rüzgar da vurup yeniden hasta ediyor. Bu konuda tüm duyarlı kişilerden kızımıza destek bekliyoruz. Elimizden geldiğince kirayı da öderiz. Tek isteğimiz kızımızın hemodiyaliz sürecine girmemesi. Diyaliz zaten ağır bir süreç, ancak hemodiyalizi bebekler kaldıramıyor, daha fazla dayanamıyor" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber